
Berlineses de te matcha
Jordi FarrésAquesta elaboració barreja els saborosos ‘doughnuts’nord-americans amb el saludable i especial te matcha japonès.
Ingredients
Ingredients
- 500 g farina de força
- 125 g aigua freda
- 10 g sal
- 100 g ous sencers
- 50 g sucre
- 25 g tremolina
- 25 g llet en pols
- 40 g llevat fresc
- 0,5 g polpa de beina de vainilla natural
- 65 g mantega
Glaça
- sucre llustre
- aigua
- te matcha
Crema de llimona
- 80 g suc de llimona
- 125 g sucre
- 150 g ous sencers
- 2,5 fulles gelatina
- 125 g mantega
Instruccions
- Pastar, afegint la mantega freda quan la massa sigui elàstica i sedosa. Estirar amb oli ales mans i deixar reposar 30’ al frigorífic, tapada amb film.
- Estirar la massa amb corró a uns 3 cm d’alçada i refredar al congelador.Tallar amb tallant especial per berlineses. Fermentar fins a duplicar el volum.
- Fregir en oli a 190 °C pels dos cantons i banyar-los amb la glaça, feta barrejant el te matcha amb el sucre llustre en sec, abans d’afegir-hi l’aigua.
- Deixar refredar i afegir la crema de llimona, feta al bany maria, emulsionada en batedora amb mantega en textura pomada i refredada 2 hores abans d’utilitzar.
Paraules clau aperitiu, donut