Berlineses de te matcha

Berlineses de te matcha

Jordi Farrés
Aquesta elaboració barreja els saborosos ‘doughnuts’nord-americans amb el saludable i especial te matcha japonès.

Ingredients
  

Ingredients

  • 500 g farina de força
  • 125 g aigua freda
  • 10 g sal
  • 100 g ous sencers
  • 50 g sucre
  • 25 g tremolina
  • 25 g llet en pols
  • 40 g llevat fresc
  • 0,5 g polpa de beina de vainilla natural
  • 65 g mantega

Glaça

  • sucre llustre
  • aigua
  • te matcha

Crema de llimona

  • 80 g suc de llimona
  • 125 g sucre
  • 150 g ous sencers
  • 2,5 fulles gelatina
  • 125 g mantega

Instruccions
 

  • Pastar, afegint la mantega freda quan la massa sigui elàstica i sedosa. Estirar amb oli ales mans i deixar reposar 30’ al frigorífic, tapada amb film.
  • Estirar la massa amb corró a uns 3 cm d’alçada i refredar al congelador.Tallar amb tallant especial per berlineses. Fermentar fins a duplicar el volum.
  • Fregir en oli a 190 °C pels dos cantons i banyar-los amb la glaça, feta barrejant el te matcha amb el sucre llustre en sec, abans d’afegir-hi l’aigua.
  • Deixar refredar i afegir la crema de llimona, feta al bany maria, emulsionada en batedora amb mantega en textura pomada i refredada 2 hores abans d’utilitzar.
Paraules clau aperitiu, donut

Notícies relacionades