Brioix de primavera

Brioix, crema anglesa, crema mascarpone, fruits àcids… aquesta especialitat ho té tot per conquerir els nostres clients.

Recepta patrocinada per:

Brioix de primavera

Juan Carlos Roche
Aquesta especialitat que portem avui combina l’esponjositat del millor brioix amb la cremositat d’una crema anglesa barrejada amb crema mascarpone i la frescor dels fruits vermells.
Per fer el brioix, en primer lloc, pastarem tots els ingredients menys la mantega. Una vegada format el gluten, és quan incorporarem la mantega, i ho farem enuns quants cops.
A continuació, farem pesades de 40 g iles laminarem. Després, les pintarem amb ou i les posarem a fermentar fins que doblin el volum.
En aquest punt, hi posarem al damunt uns tacs de mantega i una mica de sucre. I en aquest moment, ja estarem llestos per enfornar els brioixos.
Crema doble
Quant a la crema, farem una barreja entre dues delicioses cremes: una tradicional crema anglesa i una saborosa crema de mas carpone.
Per fer la crema anglesa, encalentirem la nata, barrejarem els rovells amb el sucre i courem la barreja a 82 oC.
Quant a la crema mascarpone, simple-ment barrejarem aquest formatge italià amb massa de gelatina i aigua.
Quan estiguin fetes, muntarem 240 g decrema mascarpone amb 355 g de crema anglesa i repartirem la mescla sobre els brioixos en petits punts. Finalment, els decorarem amb fruites àcides, com ara maduixeso gerds

Ingredients
  

Ingredients Crema Anglesa

  • 230 g de nata 35% UHT
  • 1 beina de vainilla
  • 45 g rovells d'ou
  • 60 g de sucre
  • 6 g gelatina

Ingredients crema mascarpone

  • Masa de gelatina
  • 20 g d'aigua
  • 4 g de gelatina

Ingredients Brioix

  • 500 g farina 150w
  • 500 g farina 350w
  • 150 g sucre
  • 400 g ous
  • 25 g llevat
  • 200 g massa mare
  • 25 g sal
  • 225 g llet
  • 350 g mantega

Instruccions
 

  • Amassar tots els ingredients menys la mantega, que afegim una vegada format el gluten. Fer pesades de 40 g i laminar.
  • Pintar amb ou i posar a fermentar fins que dobli el volum.Posar tacs de mantega i una mica de sucre i enfornar.
  • Montar 240g de crema mascarpone amb 355g de crema anglesa i repartir-la en petits punts.
  • Decorar amb fruites àcides, com ara maduixes o gerds.

Notícies relacionades

Zoft, trena de brioix

Un briox de format gran, trenat, perfecte per a esmorzar o berenar, i que podem conservar d’un dia per l’altre. Recepte patrocinada per:   Sempre

Llegir més