Coca de pebrots amb sardina ‘anxovada’ i bacallà fumat

Aquesta coca de brioix salat, amb la combinación de verdures i peixos en diferents conserves, ens porta al paladar tot el gust de l’estiu.

 

Coca salada

Coca de pebrots amb sardina ‘anxovada’ i bacallà fumat

Mari Cruz Barón (Newspa 218)
Ve l’estació més calorosa del’any i, amb la calor, vénen les ganes d’àpats més lleurs i frescos, però sense deixar de banda el vessant de la salut i la nutrició. I poques preparacions combinen més bé l’aspecte nutritiu, saborós i estiuenc que les coques, en les seves diferents varietats.
Fresca i nutritiva
Aquesta proposta que avui us portem potser, sens dubte, un sopar excel·lent per qualsevol nit d’estiu. Combina una coca de brioix suau i lleugera amb una exquisida combinació de verdures saltejades (que fan goig a la vista i al paladar) i peixos en conserva, que li aporten el toc més salat i gustós: la humil però deliciosa sardina ‘anxovada’ i l’imprescindible bacallà. El toc inconfusible de les olives de Kalamata i l’olivada acabaran de fer una coca inoblidable.

Ingredients
  

Coca de brioix salat

  • 850 g de farina W320 (es pot sustituir la meitat per farina T80)
  • 450 g de llet
  • 10 g d'extracte de malt
  • 10 g de sucre
  • 20 g de llevat fresc
  • 50 g d'ou
  • 125 g de mantega
  • 18 g de sal

Muntatge de la Coca

  • Ceba tallada en juliana
  • Pebrot vermell, verd i groc tallats en juliana
  • Sardina 'anxovada'
  • Bacallà fumat
  • Olives de Kalamata
  • Olivada

Instruccions
 

  • Amassar tots els ingredients fins a obtenir una massa fina i elàstica. Temperatura de la massa 23-25ºC. Treballar la massa amb oli. Reposar en bloc 20‘ a temperatura ambient.
  • Dividir porcions de 150 g (o del pes desitjat). Bolejar i deixar reposar tapada durant 20‘.
  • Estirar la massa a 3 mm de gruix iposar en safata.
  • Pintar amb ou i fermentar durant 90‘ aprox. (temperatura de la cambra 28ºC / 75% humitat). Un cop fermentada la coca, posar a sobre la ceba i els pebrots saltejats. Assaonar.
  • Enfornar de 10 a 12 minuts (forn a 210ºC). En sortir del forn, posar a sobre les sardines ‘anxovades’, el bacallà fumat i les olives de Kalamata.
  • Amanir amb l’olivada.
Paraules clau coca, coca salada, estiu, peix

Notícies relacionades

Coca de pinya colada

Us proposem una coca basada en el clàssic Malibú amb pinya, un còctel molt dolç, refrescant i estiuenc. Recepta patrocinada per:   Aquesta elaborada recepta

Llegir més