Coca de pinya colada

Us proposem una coca basada en el clàssic Malibú amb pinya, un còctel molt dolç, refrescant i estiuenc.

Recepta patrocinada per:

 

Coca de pinya colada

Maria José Muñoz
Aquesta elaborada recepta us donarà un resultat sorprenent i molt refrescant, molt apte per Sant Joan.
L’almívar i la crema
Per fer l’almívar de Malibú, escalfar el suc de pinya, el Malibú i el sucre. Deixar bullir uns minuts fins que hagi espessit una mica.
Per fer la crema de coco, dissoldre el sucre i el midó de blat de moro en la llet. Escalfar la llet de coco amb el sucre i afegir el colorant alimentari groc. Remenar i quan arrenqui el bull afegir la barreja de sucre, el midó de blat de moro i llet. Remoure enèrgicament fins a espessir.
La massa i la coca
Fer el peu de massa pastant la farina de força, el llevat liofilitzat i la llet. Boleiar i reposar amb paper film fins doblar el volum.
Per fer la massa, pastar tots els ingredients amb el peu de massa, menys la mantega a la pastadora i pastar. Fer una bola i reposar en bloc 15 minuts.
Dividir la massa en 4 peces de 400 g i boleiar,i tenyir la resta amb el colorant verd, per fer les fulles de la pinya. Boleiar i reposar 15 minuts. Estirar fent forma de pinya. Tallar la massa verda simulant les fulles de la pinya.
Pintar la coca amb la barreja d’ou i nata. Fermentar 1 h-1,5 h. Tornar a pintar amb ou i natai tallar amb una fulla fent rombes perquè simuli el dibuix de la pinya. Enfornar uns 12 minuts a200 ºC. En treure la coca del forn, pintar amb la gelatina freda.
Obrir la coca per la meitat, banyar amb pinzell amb l’almívar de Malibú amb pinya, omplir ambla crema de coco i uns trossos de pinya i coco deshidratats. Finalment, decorar amb la crema de coco amb la màniga pastissera.

Ingredients
  

Peu de massa

  • 250 g de farina de força
  • 8 g de llevat liofilitzat
  • 170 g de llet

Massa

  • 750 g de farina de força
  • 150 g de sucre
  • 10 g de sal
  • 200 g d'ou
  • 150 g de mantega
  • 20 g de llevat liofilitzat
  • 130 g de llet o llet de coco
  • 428 g de peu de massa
  • c/s de ratlladura de taronja i de llimona, de llima, aigua taronjina i canyella en pols
  • c/s decolornt alimentari

Almívar de malibú amb minya

  • 200 g de suc de pinya
  • 50 g de Malibú (licor)
  • 150 g de sucre

Crema de coco

  • 600 g de llet de coco
  • 150 g de sucre
  • c/s colorant alimentari
  • 150 g llet de coco
  • 42 g de sucre
  • 84 g de midó de blat de moro

Per pintar la massa

  • c/s ou
  • c/s de nata

Per decorar i omplir

  • c/S de coco deshidratat
  • c/s de pinya deshidratada
  • c/s de gelatina freda vidre

Instruccions
 

  • Almívar: escalfar el suc de pinya, el Malibú i el sucre. Deixar bullir uns minuts fins a espessir una mica.
  • Peu de massa: pastar la farina de força, el llevat liofilitzat i la llet. Boleiar i reposar amb paper filmfins a doblar el volum.
  • Massa: pastar tots els ingredients amb el peu de massa. Fer una 3 bola i reposar en bloc 15 minuts.
  • Dividir la massa en 4 peces de 400 g i tenyir la resta amb el colorant verd. Boleiar i reposar 15 minuts.
  • Dividir la massa en 4 peces de400 g i tenyir la resta amb el colorant verd. Boleiar i reposar 15 4minuts.
  • Crema de coco: Escalfar la lletde coco amb el sucre i afegir elcolorant alimentari groc.
  • Remenar i quan arrenqui el bull afegir la barreja de sucre, el midó de blat de moro i llet. Remoure enèrgicament fins espessir.de blat de moro i llet. Remoure enèrgicament fins espessir.
  • Estirar fent forma de pinya. Tallar lamassa verda simulant les fulles de lapinya.
  • Pintar la coca amb la barreja d’ou inata. Fermentar 1 h-1,5 h. Tornar apintar amb ou i nata.
  • Tallar amb una fulla fent rombes perquè simuli el dibuix de la pinya. Enfornar 12’ a 200 ºC i pintar amb gelatina freda.
  • Obrir la coca per la meitat, banyar amb pinzell amb l’almívar, omplir amb la crema de coco i uns trossos de pinya i coco deshidratats.
  • Decorar amb la crema de coco ambla màniga pastissera.

Notícies relacionades

Panettone de Colomba

Un dolç típicament italià que ha aconseguit conquerir mig món com a aliment típic de les taules més nadalenques Recepta patrocinada per: El panettone té

Llegir més

“Xusco” català

En aquesta recepta ‘catalanitzem’ aquest clàssic i humil panet espanyol amb farina de proximitat elaborada a Girona. Recepta patrocinada per:   Avui us portem una

Llegir més