Coca de Sant Joan reconstruïda

Una proposta innovadora per als qui busquen oferir tradicions sense renunciar a la creativitat i la diferència

Recepta patrocinada per:

 

Coca reconstruïda

Juan Carlos Roche
Dins de les coques dolces, la coca de Sant Joan és, sens dubte, una de les més populars i festives de Catalunya. Tradicionalment, es menja per celebrar la nit de Sant Joan,la del 23 al 24 de juny, coneguda com la revetlla de Sant Joan .En aquesta proposta que us portem a Newspa, Juan Carlos Roche aposta peruna reconstrucció del producte, basat en gelificats de diverses fruites tropicals. Així, el gust i el color de les fruites gelificades vesteixen de gala una de les coques més festives de l’estiu .

Ingredients
  

Gelificats, polpes de fruita

    Puré de Llimona

    • 100 g llimona
    • 20 g sucre
    • 3 g goma de gellan

    Puré de maracujà

    • 100 g maracujà
    • 20 g sucre
    • 3 g goma de gellan

    Puré de fruita de la passió

    • 100 g fruita de la passió
    • 20 g sucre
    • 3 g goma gellan

    Puré de gerd

    • 100 g gerd
    • 20 g sucre
    • 3 g goma de gellan

    Ingredients massa

    • 1000 g de farina
    • 150 g de sucre
    • 400 g d'ous
    • 25 g de llevat
    • 200 g de massa mare
    • 25 g de sal
    • 225 g de llet
    • c/s taronja/llimona
    • 350 g de mantega

    Instruccions
     

    • Pastar tots els ingredients menys la mantega. Un cop format el gluten, incorporem la mantega en diverses vegades. Fem pesades de 450 g i laminem. Pintar amb ou i posar a fermentar.
    • Escalfar les polpes amb el sucre i la goma a 105ºC. Dosificar en semesferes o diferents formes i refredar.
    • Decorar amb pinyons i sucre i enfornar.

    Notícies relacionades