Cupcakes de cacau amb fondant de núvols

De cara a la tornada a l’escola, aquesta especialitat és perfecta per a la canalla, ja que els seus colors i la seva decoració la fan molt atractiva per als més petits.

Cupcakes de cacau amb fondant de núvols

Mari Cruz Barón (Newspa 169)
Les noves tendències ens apropen cada vegada més al món americà, tant en els seus costums com en alguns aspectes de la seva gastronomia. Els 'cupcakes' són, de la mateixa manera que els 'muffins', un bon exemple d'especialitat americana que està molt de moda. Es tracta de masses que no s'han de batre, sinó que només s'han de barrejar els ingredients, la qual cosa els dóna una consistència més densa.
La magdalena dels nens
El'cupcake' és la magdalena dels nens per excel·lència, ja que els seus colors la fan molt atractiva per als més petits. A més, ofereix moltes possibilitats pel que fa a la decoració. En aquesta ocasió hem preparat un fondant de núvols de llaminadura que podem tenyir de colors per realitzar una elaboració ben vistosa. L'únic inconvenient del fondant és que, una vegada acabada la peça, no espot conservar a la nevera. En canvi, el 'cupcake' té bastants dies de durabilitat sense necessitat de nevera.

Ingredients
  

'Cupcakes'

  • 225 g de mantega en pomada
  • 440 g de sucre de llustre tamisat
  • 200 g d'ou
  • 250 g de llet
  • 375 g de farina fluixa tamisada
  • 40 g de cacau en pols tamisat
  • 20 g d'impulsor
  • c/s d'essències

'Fondant'

  • 400 g de núvols blancs de llaminadura
  • 800 g de sucre de llustre tamisat
  • c/s d'aigua
  • 10 g de mantega

Instruccions
 

'Cupcakes' de cacau

  • Posar la mantega a la màquina amb varetes afegint a poc a poc el sucre, els ous i l'essència desitjada. Afegir a poc a poc la farina amb l'impulsor i el cacau i la llet, intercalant ambdós ingredients.
  • Posar la massa en màniga i escudellarem motlles omplint-los a 3/4 parts.
  • Fornejar a 210ºC durant 15'.
  • Una vegada freds, decorar amb el fondant de núvols.

'Fondant' de núvols

  • Posar els núvols en un bol amb mantega, vaporitzar amb aigua i posar al microones fins que es desfacin. Mesclar, afegir el sucre i treballar la massa fins que quedi homogènia. Tapar i posar 24 h a la nevera.
  • Escalfar al microones, posar esprai a la taula, estirar amb corró.
  • Tallar i enganxar al cupcake.
  • La podem tenyir amb colors en pasta o en gel.
  • Tot realitzant el mateix procés.
  • La pasta que sobri es conserva durant mesos a la nevera.
Paraules clau berenar, cupcake, dolç, esmorzar, nens

Notícies relacionades

Palets salats exprès

El diumenge vinent, dia 19 de setembre, és el Dia Mundial de l’Aperitiu. Per celebrar-ho, et proposem aquest cruixent ‘snack’, que deixa el camp lliure

Llegir més

‘Xusco’ de Girona

En aquesta recepta ‘catalanitzem’ aquest clàssic i humil panet espanyol amb farina de proximitat elaborada a Girona. Avui us portem una varietat de pa molt

Llegir més