El Gremi de Forners de València es concentra davant la delegació del Govern per reclamar mesures urgents

Sota el lema “Tanca la Fleca i Pastisseria Artesana! Mor el teu barri”, el Gremi de Forners i Pastissers de València alça la seva veu per a reclamar mesures dràstiques urgents davant l’apressant crisi del sector.

El 10 de novembre el Gremi de Forners i Pastissers de València va dur a terme una massiva concentració enfront de la Delegació del Govern, per fer una crida davant la importància de la crisi del sector i la urgència d’implementar les mesures que es demanden.

Aquesta concentració se celebra després de la simbòlica apagada dels forns el passat 28 d’octubreapagada dels forns el passat 28 d’octubre i després d’haver mantingut reunions amb la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball de la Generalitat Valenciana i amb el Secretari General d’Agricultura i Alimentació.

La principal sol·licitud del Gremi de Forners i Pastissers de València és la inclusió del sector de la fleca i pastisseria artesana entre els essencials amb caràcter urgent.

Davant l’increment dels costos d’energia, matèries primeres, serveis i transports, el Gremi demanda mesures de suport urgents que arribin també a microempreses i pimes. Tot això, posant de manifest que la fleca i pastisseria és un sector essencial per a la societat, un pilar fonamental per al manteniment del model de comerç de proximitat i un sector productor d’un aliment bàsic i imprescindible en la cistella de la compra, com és el pa.

El Gremi valencià assegura que el nombre de fleques i pastisseries artesanes que tanquen la persiana definitivament va en augment i és ja una realitat que amenaça amb la creixent desaparició de petites empreses i milers de llocs de treball, ja que el sector dona ocupació directa a 190.000 persones. També alerta que estan en perill el comerç de proximitat, amb les relacions socials que orbiten entorn dels petits comerços locals i la cultura gastronòmica. I, evidentment, la tradició i l’ofici artesà dels mestres forners, que es transmet de generació en generació en les fleques i a les Escoles i Centres de formació.

Resposta positiva del Govern

La crida realitzada pel Gremi ha aconseguit el seu objectiu, materialitzat en l’èxit de la Concentració, a la qual ha accedit a acostar-se Pilar Bernabé García, delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, qui ha manifestat ser conscient de la problemàtica que embolica al sector i ha dit prendre bona nota de les mesures urgents que es requereixen.

El Gremi de Forners de València es concentra davant la delegació del Govern per reclamar mesures urgents

El Gremi de Forners de València es concentra davant la delegació del Govern per reclamar mesures urgents