Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Gremi i els flequers impulsen la campanya ‘Llonguet Solidari’ contra el càncer infantil

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha impulsat, juntament amb els forners artesans i amb l’associació Polseres Candela, el projecte ‘El Llonguet Solidari’, amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil, que es celebra a tot el món el 15 de febrer. És la segona edició d’aquesta campanya solidària, que es va iniciar l’any passat dins del programa de ‘Restauració i Comerç pel Càncer Infantil’ a Mollet del Vallès, i que ara s’ha fet extensible a tots els forners i forneres de Catalunya.

L’associació Polseres Candela és una entitat sense ànim de lucre que col·labora amb l’hospital Sant Joan de Déu per recaptar fons per a la investigació contra el càncer infantil i potenciar la creació d’un equip concret d’investigació a l’hospital. La seva principal font de finançament són les activitats solidàries de caràcter social que organitzen (festes, campanyes, venda de polseres…). «Malauradament, les restriccions per causa de la pandèmia han afectat directament a aquestes activitats i a la recaptació de fons, motiu pel qual la campanya del ‘Llonguet Solidari’ és més necessària que mai!», assenyala el Gremi.

Els establiments participants elaboren aquest producte tan nostre, el llonguet, durant els dies 11, 12 i 13 de febrer, destinant l’import de la seva venda, al preu habitual, a Polseres Candela. El llonguet és un peça tradicional de la fleca artesana catalana amb molta acceptació entre els nens i nenes. És un panet ideal pels esmorzars i els berenars i una peça molt versàtil per acompanyar els àpats. «És una peça de pa que recorda la infantesa i que, malauradament, s’està perdent la seva elaboració i el seu coneixement per part dels consumidors. És un producte símbol d’artesania, ja que la seva elaboració meticulosa està feta exclusivament a mà», assenyala el Gremi.