Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Màster d’Excel·lència es consolida amb una 3a edició amb interessants novetats

El vaixell insígnia de l’Escola de Flequers Andreu Llargués arrencarà de nou l’octubre i s’estendrà fins al mes de juliol del 2022.

 

A mesura que avança l’estiu, cada vegada estem més a prop del començament del curs lectiu. I el del projecte formatiu insígnia de l’Escola de Flequers Andreu Llargués escalfa motors per encetar la seva tercera edició. El 3r Màster en Fleca Artesana d’Excel·lència arrencarà el pròxim 18 d’octubre i es perllongarà fins al 14 de juliol de 2022, amb l’esperança de poder-se cursar amb normalitat després d’una segona edició marcada per la Covid.

És veritat que la crisi sanitària ho va complicar tot, perquè no ens podíem moure, però el cert és que a la fi la segona edició va sortir molt millor del que era esperable”, defensa Yohan Ferrant, director de l’Escola. “Sigui com sigui, la nostra intenció és que la tercera edició s’assembli més a la primera que a la segona, però tot dependrà de l’evolució de la pandèmia, és clar”, assenyala.

 

Tocar el cereal

Ferrant, qui dirigirà el màster i impartirà gran part dels continguts, ens revela les novetats que incorporarà enguany el Màster. “Volem incloure visites a molins i camps de biodiversitat, perquè al cap i a la fi, el cereal és la base de la nostra professió. Serà molt interessant per als alumnes veure com es conrea el blat, tocar-ho amb les seves mans i escoltar de boca dels mateixos agricultors com se sembra i recull el cereal, les particularitats de cada blat, etc. Això ens aportarà un coneixement molt més proper de la matèria primera”, assegura.

D’altra banda, vull incorporar continguts específics sobre pedagogia de grup, management d’equip, lideratge i transmissió, aspectes molt importants per a un flequer de cara a treure tot el partit al seu equip i fer que tothom treballi en la mateixa direcció cap a l’excel·lència”, afegeix Ferrant. “Es tracta de liderar millor, saber delegar la feina i comunicar bé amb l’equip, perquè el component humà, moltes vegades, marca la diferència”, argumenta.

Quant a mestres convidats, “volem fer venir l’italià Ezio Marinato, especialista en panettone; el belga Karl De Smedt, director de l’única biblioteca de massa mare del món; i el castellà Carlos Moreno, moliner i copropietari de la farinera Despelta, per parlar de biodiversitat.

 

Una setmana al mes

El Màster té una durada de 220 hores que s’estructuraran en 22 hores mensuals organitzades en una setmana al mes de dilluns a dijous. En total, seran 10 setmanes distribuïdes del 18 d’octubre de 2021 al 14 de juliol de 2022, amb el següent horari: dilluns de 10:00 h a 18:00 h, amb pausa per dinar, i dimarts, dimecres i dijous, de 15:30 h a 20:30 h.

Amb un nombre limitat de participants per afavorir una formació personalitzada i intensiva, la metodologia combina demostració amb pràctica, tenint com a referència els millors professionals i les actuals tendències del sector.

Els continguts s’agrupen en dos mòduls. En primer lloc, el de pràctica professional, dividit al seu torn en les següents categories: pans artesans (88 hores), brioixeria artesana (66 hores), snacking (22 hores) i peces artístiques (22 hores).

No menys important és el mòdul de tecnologia professional i ciència aplicable (22 hores), en el qual s’abordaran les matèries primeres, les farines, el pastat i el sistema de cocció des d’un vessant científic.