Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El producte estrella de la brioixeria artesana, pas a pas

La master class sobre ‘L’excel·lència del croissant artesà’ aprofundeix en la seva elaboració i els seus derivats.

El croissant és, sens dubte, un dels productes estrella dins la brioixeria, i qualsevol flequer artesà que vulgui traslladar l’excel·lència que dedica al pa a ampliar la seva oferta de productes ha de dedicar els seus esforços a obtenir un croissant artesà excel·lent. I més, tenint en compte que es tracta d’un producte cada dia més sol·licitat en el nostre sector. Actualment hi ha un gran interès per part de la clientela i és imprescindible tenir un bon croissant a la fleca.

Per ajudar els forners en aquesta tasca, l’Escola de Flequers Andreu Llargués ha celebrat recentment una master class monogràfica sobre aquesta especialitat a càrrec del director de l’Escola, Yohan Ferrant.

El taller, de 10 hores de duració, s’ha centrat en el croissant artesà i els seus derivats, tot aprofundint en les tècniques de base de la seva elaboració: pastat, laminat, fermentació, cocció, acabats, farcits i conservació.

 

Diferents varietats

En el decurs de la master class, s’han explicat els secrets de diferents varietats de croissant: el recte i corbat, el bicolor, el de melmelada d’albercoc, el de crema de xocolata, el de cereals, el de taronja i llimona i el de crema d’ametlla.

“El croissant és un dels productes més venuts, per això programem aquesta master class dues o tres vegades l’any”, assenyala Ferrant. “Els forners han de començar a fer brioixeria, és fonamental per al futur de la fleca. I el croissant és el primer pas”, conclou.