Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Enric Badia y Marta San José, subcampions del món al 8è ‘Mondial du Pain’

Els exalumnes del Màster en Fleca Artesana d’Excel·lència de l’Escola Andreu Llargués signen una espectacular actuació al prestigiós Campionat Mundial del Pa i guanyen també el Premi Especial a la Millor Peça Artística.

Gremi segon al mundial de pa

 

La vuitena edició del ‘Mondial du Pain’ (Campionat Mundial del Pa) ha tingut lloc del 17 al 19 d’octubre a Nantes (França), organitzat per el col·lectiu ‘Les Ambassadeurs du Pain’ en el marc de la fira de restauració, hoteleria, fleca i pastisseria Serbotel. Han participat equips internacionals en representació de nacions com Ghana, Països Baixos, Perú, Espanya, Japó, Bèlgica, França, Itàlia, Xile i Algèria. El jurat ha estat format per professionalS de nacionalitats diferents de les que competeixen, concretament Estats Units, Taiwan, Suïssa, Noruega, Austràlia, l’Índia i el Brasil.

 

La prestigiosa Escola de Flequers Andreu Llargués ha tingut presència destacada en aquest certamen biennal, de la mà del seu director, Yohan Ferrant, i dels exalumnes del Màster en Fleca Artesana d’Excel·lència Enric Badia i Marta San José, que han obtingut el segon lloc a la classificació després d’una excepcional actuació marcada per l’excel·lència, el rigor tècnic i la creativitat innovadora. L’equip guanyador ha estat Japó mentre que Itàlia completa el podi amb el tercer lloc.

 

A més a més, el nostre equip també ha estat guardonar amb el Premi Especial a la Millor Peça Artística del Mundial, amb una espectacular elaboració amb forma de molí.

 

La trobada s’ha desenvolupat al voltant de vuit esdeveniments en quatre categories. Ha estat tota una marató de més de 10 hores lluitant per aconseguir el desitjat títol, marcades per l’excel·lència, el rigor, la tècnica, el saber fer i la capacitat d’innovació, mitjançant l’elaboració d’especialitats acurades, equilibrades i diverses.

 

Els millors del Màster d’Excel·lència

Badia i San José són els alumnes més destacats, respectivament, de la primera i la segona promoció del Màster impartit a l’Escola de Flequers Andreu Llargués. “Són els alumnes que han obtingut millor nota en les seves respectives edicions del Màster, per tant són professionals tècnicament molt hàbils, versàtils i complets, capaços d’obtenir molts bons resultats en les diferents vessants de  la professió”, explica Yohan Ferrant, qui s’ha encarregat d’entrenar Badia i San José de cara al Mundial. El director de l’Escola venia amb experiència, ja que va obtenir el tercer lloc com a part de l’equip francès en la darrera edició del certamen.

“És una de les competicions més dures i exigents del món, ja que es tracta de competir amb les millors seleccions del planeta”, reconeix Ferrant.

Per a l’Escola, aquest èxit es una satisfacció immensa i un reconeixement a l’aposta per l’excel·lència”, assenyala Carles Cotonat, secretari general del Gremi.

A més, estem molt contents perquè es suma a d’altres reconeixents obtinguts per la nostra Escola, com el tercer lloc del Yohan Ferrant a la 7a Edició del ‘Mondial du Pain’, o el premi FPCAT 2020 a les millors pràctiques en el camp de la formació professional que ens ha atorgat la Generalitat de Catalunya. L’excel·lència és un component essencial del nostre model de formació, que traslladem a tots els cursos que impartim. Felicitats a tot l’equip per un resultat històric!”, exclama.

 

Exigència i humilitat

Per arribar fins aquí, Badia i San José han hagut de superar un ritme d’entrenaments molt exigent, cinc dies a la setmana, des del gener fins a l’octubre, compaginant-ho amb la seva feina a les seves respectives fleques. “Enric i Marta formen un bon equip, que és una de les coses més difícils d’aconseguir”, assegura Ferrant. “Quan uneixes dos grans professionals, és un repte que treballin bé junts. Una cosa és ser bon professional i una altra treballar en equip amb una altra persona i davant un jurat internacional. Requereix tenir molta tècnica, estar molt centrats i fer molta pinya”, indica. “Són dos professionals amb perfils i maneres de treballar molt diferents, però es complementen fantàsticament. A més a més, malgrat el gran talent que tenen, ambdós són molt humils i tenen moltes ganes d’aprendre i millorar, i això és el més important. L’Enric i la Marta estan contínuament preguntant-se com fer-ho millor i plantejant-se el perquè de les coses, i aquesta és l’actitud correcta”, afegeix.

 

El millor ‘art boulanger’

L’objectiu del ‘Mondial du Pain’ és “mostrar el saber fer dels professionals de la fleca i expressar el millor ‘art boulanger’ en tota la seva esplendor, sublimant la quinta essència de l’experiència de tota una professió compromesa i apassionada amb el gust i la nutrició”, segons l’organització. ‘Les Ambassadeurs du Pain’ té com a missió “compartir i promoure una nova visió del pa que combini valors nutricionals i gastronòmics”. Está formada per un exclusiu grup de prestigiosos forners, reconeguts a escala mundial, fervents defensors del pa tradicional i creadors de l’excel·lent procés de panificació ‘Respectus Panis’.