Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Jordi Gasque, accèssit al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador:

Tot i que el coronavirus no ha permès celebrar el lliurament oficial dels reconeixements, la Generalitat ha fet pública la resolució del guardó per al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador d’enguany. En aquesta ocasió, el màxim reconeixement ha recaigut en un formatger, en Jordi Domènech, mentre que la fleca és el sector de referència de l’accèssit, el jove mestre Jordi Gasque, afiliat al Gremi de Flequers de la Província de Barcelona.

Més enllà de Nulles

Jordi Gasque (Valls, 1982) va començar la seva vida professional com a encofrador. A prop seu hi havia Nulles, un poblet de la província de Tarragona tan petit que només tenia un forn. El propietari es va jubilar i Gasque va veure-hi l’oportunitat. L’antic flequer li va ensenyar l’essencial de la professió i, amb 27 anys, va introduir-se de ple al món flequer. Ara, ha convertit el forn en un referent municipal

l és que el Forn de Nulles s’ha donat a conèixer més enllà de la localitat pels seus productes més trencadors: el pa i el croissant de calçots, que Gasque va inventar ja fa uns anys. “És habitual que vinguin clients des de Barcelona per comprar els productes fets amb calçots”, explicava el forner a Newspa en una entrevista de fa un any.

En Jordi va completar la seva formació professional a l’Escola de Flequers Andreu Llargués.“Em va servir molt”, ens explicava, tot destacant les lliçons apreses tant de l’anterior director, en Manel Cortés, com de l’actual, en Yohan Ferrant.

No és la primera vegada que presentava la seva candidatura a aquest guardó, del que ja havia aconseguit quedar finalista. “Tinc un producte la mar de ben fet i ho vaig intentar perquè podria tenir repercussió. Tota la visibilitat que em donen els mitjans m’ajuda molt a tirar endavant el negoci”, confessava a la nostra revista.