Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La 1ª edició del concurs professional “La millor Mona de Pasqua de Catalunya” obre inscripcions

El pròxim 29 de març, pastissers, xocolaters i mestres flequers que tinguin un punt de venda podrán participar en aquest concurs. Hi haurà dues categoríes: mona tradicional i l’ou de xocolata. 

primer concurs de la millor mona de pasqua

El proper 29 de març a l’Espai Fossat del Mercat de Sant Antoni, se celebrarà 1ª edició del concurs professional “La millor Mona de Pasqua de Catalunya”. Aquest certamen està organitzat per l’agència de màrqueting gastronòmic Sr y Sra Cake, compta amb l’esponsorització principal de Chocovic, empresa líder fabricant i distribuïdora de cacau, xocolata i derivats, Debic, productors lactis per a professionals i Fills de Moretó, mestres fariners des de 1884 i Mol d’Art, experts en solucions integrals per a xocolaters. També amb el suport També amb la col·laboració de Recipok, Utilcentre i Pressing i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de Sant Antoni i la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers.

La tradició a concurs

Amb aquesta 1ª edició, es proposa reconèixer la qualitat de les tradicionals mones de Pasqua elaborades amb un suau brioix rodó, anomenada també Cristina, i que van començar a fornejar-se a inicis del segle XV a Catalunya. Segons la tradició, aquest dolç arrelat a la Setmana Santa, havia de tenir tants ous com anys tenia l’infant a qui anava destinat. Amb els anys, aquests han passat a incorporar la figura de la xocolata i fins i tot a ser representats totalment per aquest ingredient, amb mesures, formes i colors diversos. Rere la tradicionalitat d’aquesta celebració, floreixen noves iniciatives de joves pastissers i xocolaters que li donen una volta a aquest producte i ho adapten a les tendències gastronòmiques i socials.

Participants

La convocatòria s’obre a pastissers, xocolaters i mestres flequers sempre que tinguin un punt de venda. Es podran presentar a qualsevol de les dues categories del concurs: la mona tradicional o l’ou de xocolata.

El jurat estarà composat per professionals xocolaters, pastissers, forners com Enric Rovira, Saray Ruiz, Raul Bernal, Albert Daví, Anna Bellsolà, Daniel Jordà i la Mari Cruz Baron Ortiz, subdirectora i formadora de la Baking School de Sabadell.

Com a premi, s’obsequiarà un trofeu guanyador a la categoria de mona tradicional i tres trofeus guanyadors a la categoria d’ou de xocolata. A més a més, totes les mones presentades, en excepció de les guanyadores, en acabar el certamen seran recollides per una fundació a fi d’evitar el malbaratament alimentari i donar un us social i les guanyadores, s’exposaran al públic al punt d’informació del mercat.

Les peces s’hauran de lliurar a l’Espai Fossat del Mercat de Sant Antoni de Barcelona el dimecres 29 de març de 9:00h a 11:00h. La valoració de les peces per part del jurat es farà el mateix 29 de març a partir de les 12:00h. El veredicte del premi serà el mateix 29 de març a les 13:30h en un acte de lliurament de premis.

Les inscripcions estan obertes i s’efectuaran fins a les 20h de divendres 25 de març a la web https://www.lamillormonadepasqua.es/  omplint el formulari de participació.