Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Llargués, entrevistat a la Cadena SER per parlar dels forns centenaris, demana ajudes per garantir la continuitat de la fleca

La fleca artesana continua protagonitzant continguts als mitjans de comunicació, com es va poder comprovar el passat 26 de febrer al programa ‘Hora 14 Catalunya’ de la Cadena SER, que va dedicar un espai als forns centenaris, amb declaracions del president del nostre Gremi, Andreu Llargués.

Durant el programa, la presentadora, Marina Alaminos, va explicar que a la província de Barcelona només queden 7 forns amb més de 150 anys d’història, una xifra que ha anat minvant els darrers anys, especialment arran de la pandèmia, a causa de l’augment dels preus de l’energia i les matèries primeres, al descens del consum de pa, a la manca de relleu generacional i a la dificultat de trobar personal qualificat.

El president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i de la Federació Catalana de Gremis de Flequers, Andreu Llargués, entrevistat pel programa, va demanar que es destinin més ajuts al sector per assegurar-me la supervivència, especialment en l’àmbit de l’energia.

Com a exemple de fleca centenària que s’ha mantingut al llarg dels anys, es va posar el Forn de Pa Xata (Capellades), una empresa familiar fundada l’any 1856. Marcel Estrada, el seu propietari, va posar l’accent en la importància de «fer un producte de qualitat» i va explicar que ell és sisena generació de flequer, i que el seu fill ja està al capdavant del negoci juntament amb ell.

La peça radiofònica va concloure explicant l’aposta del sector per dignificar l’ofici i pel producte de qualitat i per un pa cada vegada més nutritiu, saludable i artesanal davant el producte industrial. Podeu escoltar-la aquí:

Spotify (minut 21:00)


Web de Cadena SER (programa del 26/02/23, minut 21:07)