Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Martí Moretó mostra a formadors i alumnes de l’Escola l’elaboració de la farina

La farinera Fills de Moretó ha rebut, una vegada més, la visita d’un grup de professors, alumnes i personal de formació de l’Escola de Flequers Andreu Llargués. En aquesta ocasió, ha estat el mateix Martí Moretó, un dels principals caps visibles d’aquesta empresa familiar, l’encarregat de guiar la delegació de la nostra Escola per les instal·lacions de la farinera.

En concret, la visita ha estat adreçada als alumnes del Certificat de Professionalitat de Pastisseria i Confiteria que el nostre centre formatiu imparteix. Juntament amb els alumnes, hi han acudit Montse Ruiz, responsable de Formació del Gremi, i Celeste Seoane, formadora de pastisseria de l’Escola.

 

«És molt enriquidor per als alumnes conèixer de primera mà el procés d’elaboració de la farina, des de l’arribada del blat al seu empaquetat, passant per les successives preneteges, la hidratació, la separació dels diferents productes i subproductes de la farina…», assenyala Ruiz. «No valorem prou la farina fins que no coneixem tot el procés que hi ha darrere d’aquesta matèria primera, la principal al nostre sector», reflexiona. «Martí Moretó ens ha explicat que, tot i que està cada vegada més mecanitzat i automatitzat, el procés d’extracció de la farina del gra és el mateix que es feia tradicionalment», recorda.

«A més a més, els alumnes fan aquesta visita quan ja estan gairebé al final del curs, de manera que tenen ja bastants coneixements sobre les matèries primeres, les diferents farines que hi ha, els seus usos i el seu comportament en funció de les diferents variables i condicions. D’aquesta manera, la visita els resulta molt interessant i profitosa», afegeix. «De fet, els alumnes estan àvids de conèixer tot el relacionat amb l’elaboració de productes artesans: matèries primeres, proveïdors, models de negoci, empreses… És molt important apropar-los als diferents àmbits del sector per complementar la seva formació, 100% pràctica i sempre és més similar possible a la feina real al mercat de treball», conclou.

Aquesta visita s’afegeix a la realitzada recentment pels alumnes i formadors del Certificat de Professionalitat de Fleca i Brioxieria.