Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Oberta la convocatòria als Premis Nacionals de Comerç

A banda del Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya també concedeix els Premis Nacionals de Comerç.

 

Es tracta d’un guardó que té l’objectiu de distingir les persones físiques o jurídiques amb establiment operatiu a peu de carrer a Catalunya, les entitats de l’àmbit del comerç que les representen a nivell territorial o sectorial i els ens públics que hagin destacat per la seva iniciativa comercial i que, per la seva trajectòria, la seva innovació i adaptabilitat, contribueixen de manera més rellevant al prestigi del comerç, particularment del comerç urbà de proximitat.

En aquests premis, existeixen 3 categories per les quals les fleques poden inscriure’s:

1. Premi Nacional de Comerç

  • Es premia l’establiment operatiu a peu de carrer amb una trajectòria de 10 o més anys, per la seva història i rellevància al món del comerç, la vinculació al comerç de proximitat, l’adaptabilitat i innovació de la gestió i la comercialització, la incorporació de solucions tecnològiques i/o experiències úniques i productes personalitzats.
  • La persona o empresa guanyadora rebrà un guardó, un diploma, una dotació econòmica de 6.000,00 € i notorietat als mitjans de comunicació.

2. Premi al Comerç més Innovador

  • Es premia l’establiment de comerç a peu de carrer i amb una antiguitat mínima d’1 any, per la seva innovació que comporti noves fórmules de gestió, fórmules comercials i/o de tractament de producte, transformació digital, eines i/o solucions tecnològiques, atenent la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social.
  • La persona o empresa guanyadora rebrà un guardó, un diploma, una dotació econòmica de 2.000,00 € i notorietat als mitjans de comunicació.

3. Premi al comerç més sostenible

  • Es premia l’establiment comercial a peu de carrer amb una antiguitat mínima d’1 any, per la seva sostenibilitat que comporti la utilització de bones pràctiques de consum responsable (que impliquin, per exemple, una reducció de residus o un estalvi d’energia) i/o fomenti el comerç de proximitat (que impliqui, per exemple, potenciar els productes o serveis km0), i/o subscrigui el compromís de responsabilitat social.
  • La persona o empresa guanyadora rebrà un guardó, un diploma, una dotació econòmica de 2.000,00 € i notorietat als mitjans de comunicació.

Per accedir a aquest premi, les fleques interessades hauran d’enviar un vídeo presentació de l’establiment (2 minuts), fotografies de l’interior i la façana de l’establiment i la memòria normalitzada del projecte o actuació.

En el moment d’atorgar del premi, hi haurà un jurat encarregat de la selecció dels candidats i candidates i d’elaborar la proposta dels guardonats i guardonades. Els premis s’atorgaran, mitjançant un procediment de concurrència competitiva, on es valoraran les candidatures en funció dels criteris de valoració.

El termini presentació de sol·licituds ja s’ha iniciat i finalitza a les 14:00 hores del dia 5 de juliol de 2023.

Si esteu interessats en sol·licitar un d’aquests premis o desitgeu ampliar la informació. contacteu amb la Sra. Vanessa Molina, del departament de secretaria d’aquest Gremi, per mail a v.molina@gremipa.com o per telèfon al 93 487 18 18.