Pa de llet japonès Hokkaido

Aquest pa de motlle de l’illa japonesa de Hokkaido és lleuger i esponjós gràcies a la tècnica del “tang zhong”

Recepta patrocinada per:

 

Pa de llet japonès

Maria José Muñoz
Aquest pa japonès és molt esponjós i suau gràcies a la tècnica del ‘tangzhong’, que consisteix fonamentalment a fer unes farinetes que afavoreixen una molla més humida i lleugera.
Elaboració
Escalfar la farina i l’aigua i remoure fins que ja no s’enganxi i la barreja s’hagi tornat brillant i semi transparent. Després, reservar unes 6 hores en nevera.
Barrejar els ingredients secs a la pastadora. Afegir la llet, l’ou i el tang zhong i pastar a velocitat lenta, amb ganxo o amb pastadora d’espiral. Pastar uns minuts, afegir la mantega i pastar a marxa ràpida.
Quan la massa ja estigui a punt i hagi absorbit tota la mantega, fer una bola i deixar reposar en bloc de 40 minuts a 1 hora. Desgasificar la massa i dividir en peces de 235g, aproximadament. Es faran servir 3 peces per a les bateries de pa de motlle de 700 g.
Boleiar i deixar en repòs 15 minuts. Estirarles boles amb un corró i fer dos plecs com si fos un llibre, de fora cap a dins. Estirar de nou la massa plegada i enrotllar segellant perquè no s’obri quan fermenti.
Greixar el motlle i posar 3 peces amb una separació d’1 dit aproximadament entrecada peça. Pintar el pa amb ou i llet. Deixar fermentar 45 minuts o una hora a temperatura ambient, fins que hagi doblat el volum. Tornar a pintar amb ou i llet abans d’enfornar, amb cura que no es desgasifiqui. Enfornar uns 25 minuts a 180 ºC o 20 minuts a 200 ºC. N

Ingredients
  

  • 1160 g de farina de força
  • 120 g de sucre
  • 24 g de sal
  • 20 g de llevat liofilitzat
  • 20 g de llet en pols
  • 520 g de llet
  • 100 g d'ous
  • tang zhong
  • 100 g de mantega (a temperatura ambient)

Tang Zhong

  • 80 g de farina de força
  • 400 g d'aigua

Per pintar el pa

  • c/s ou
  • c/s de llet

Instruccions
 

  • Escalfar la farina i l’aigua i fer unes farinetes, remoure i reservar 6 hores. Pastar els ingredients de la massa, primer els secs, després lallet, l’ou i el tang zhong i finalment la mantega.
  • Fer una bola i deixar reposar en bloc 40’-1 h. Desgasificar i dividiren peces de 235 g. Es faran servir3 peces per a les bateries de pa de motlle de 700 g. Boleiar i reposar 15 minuts.
  • Estirar i fer dos plecs, tornar a estirar i enrotllar segellant. Greixar el motlle i posar 3 peces.
  • Pintar amb ou i llet. Deixar fermentar 45’-1 h. Tornar a pintar i enfornar 25’ a 180 ºC.

Notícies relacionades