Pa enroscat de carabassa amb moniato

 

Pa enroscat de carabassa amb moniato

Jordi Farrès
Aprofitant l’arribada de la tardor, combinem dues de les hortalisses més característiques de la temporada en una sola peça de pa.

Ingredients
  

  • 1.500 g farina de mitja força
  • 30 g sal
  • 150 g aigua
  • 500 g carabassa cuita
  • 150 g moniatos cuits
  • 120 g oli d'oliva verge extra
  • 30 g llevat premsat fresc
  • 300 g nous a trossos
  • 300 g prunes seques a daus

Instruccions
 

  • Coure les dues meitats de carabassa i el moniato al forn a 180 oC fins que la polpa sigui cuita i tendre. Un cop cuits, refredar i extreure la polpa.
  • Barrejar la farina i la sal. Incorporar l’aigua, les polpes de carabassa i el moniato i l’oli. Pastar durant 5 minuts fins que la massa agafi consistència.
  • Afegir el llevat diluït en aigua freda. Amassar fins que la barreja quedi fina i pugui formar un tel llis i incloure les nous a trossos i les prunes. Amassar.
  • Extreure la massa de la màquina i fer-ne pesades de 600 g. Funyir les porcions i deixar-les reposar durant 10 minuts.
  • Formar barres, enrotllant les porcions d’uns 50 cm de llarg. Deixar-les reposar de nou tapades uns 15 min.
  • Tallar la barra longitudinalment per la meitat, deixant-ne un tros en un dels extrems de la barra. Obrir les dues falanges en forma de campana sobre el taulell.
  • Escampar-hi al damunt una barreja de farina amb semolina fina i enrotllar les falanges una al damunt de l’altre formant una trena senzilla.
  • Donar forma de corona i enganxar-ne els extrems amb aigua, sense abaixar el volum creat per la fermentació. Fermentar fins que en tripliquin el volum.
  • Coure a forn uns 20 minuts a 230 °C i uns 10 minuts amb la porta entreoberta a la mateixa temperatura.

Notícies relacionades

Palets salats exprès

El diumenge vinent, dia 19 de setembre, és el Dia Mundial de l’Aperitiu. Per celebrar-ho, et proposem aquest cruixent ‘snack’, que deixa el camp lliure

Llegir més