Tortell de Reis

La recepta clàssica del tradicional tortell que cada any mengem mentre veiem els nens gaudir del seu dia

Patrocinada per:

 

Tortell de Reis

Toni Vera
El Nadal és temps de família itradició, de tornar a repetir els rituals que gaudim des que érem infants i que ara ensenyem als nostres fills. És per això que, en aquestes dates, no us portaré una recepta súper innovadora i moderna, sinó que em centraré en una de les elaboracions que més gaudeixen els més petits en el que segurament és el dia més important de l’any per ells: el tradicional i deliciós tortell de Reis.
Perquè hi han tradicions que és millor que no canvïin mai!
Elaboració
En primer lloc, pastarem tots els ingredients, dividirem la massa en pecesde 500 g i boleiarem. A continuació, deixarem reposar en congelació fins que la massa adquireixi una textura dura. Després, estirarem les boles fredes a 0ºC a la laminadora, donant la forma rectangular. En aquest punt, incorporarem 250 g de massapà i enrotllarem la massa. Arribats a aquest moment, ja podrem formar el tortell, que decorarem amb fruita. Després de deixar fermentar el tortell durant 2 hores a 28ºC, només quedarà coure a 200ºC durant uns 15 minuts. I ja està, ara ja podem assaborir un bon tros de tortell mentre veiem els infants gaudir de les seves noves joguines!

Ingredients
  

Peu de massa

  • 1000 g de farina de força
  • 60 g de llevat fresc
  • 600 g de llet

Resta de la massa

  • 3000 g de farina de força
  • 600 g de sucre
  • 600 g de mantega
  • 80 g de sal
  • 800 g d'ou
  • 40 g llevat fresc
  • 30 g de millorant
  • 150 g d'aigua de tarongina
  • 120 g d'anís líquid
  • 400 g de llet freda

Instruccions
 

  • Pastar, dividir peces de 500 g i boleiar. Reposar en congelació i estirar a 0ºC.
  • Incorporar 250 g de massapà i enrotllar.
  • Formar el tortell i decorar amb fruita.
  • Fermentar 2 hores a 28ºC i coure a200ºC uns 15 minuts.

 

Notícies relacionades