Tortell de Reis

La recepta clàssica del tradicional tortell que cada any mengem mentre veiem els nens gaudir del seu dia

 

Regal de Reis

Toni Vera
El Nadal és temps de família i tradició, de tornar a repetir els rituals que gaudim des que érem infants i que ara ensenyem als nostres fills.
És per això que, en aquestes dates, no us portaré una recepta súper innovadora i moderna, sinó que em centraré en una de les elaboracions que més gaudeixen els més petits en el que segurament és el dia més important de l’any per ells: el tradicional i deliciós tortell de Reis.
Perquè hi han tradicions que és millor que no canvïin mai!

Ingredients
  

Peu de massa

  • 1000 g farina de força
  • 60 g llevat fresc
  • 660 g llet

Resta de la massa

  • 3000 g farina de força
  • 600 g sucre
  • 80 g sal
  • 600 g mantega
  • 800 g d'ous
  • 40 g llevat fresc
  • 30 g millorant
  • 150 g aigua de tarongina
  • 120 g anis liquid
  • 400 g llet freda

Instruccions
 

  • Pastar, dividir peces de 500 g i boleiar. Reposar en congelació i estirar a 0ºC.
  • Incorporar 250 g de massapà i enrotllar.
  • Formar el tortell i decorar amb fruita.
  • Fermentar 2 hores a 28oC i coure a uns 15 minuts.

 

Notícies relacionades