Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Zoft, trena de brioix

Un briox de format gran, trenat, perfecte per a esmorzar o berenar, i que podem conservar d’un dia per l’altre.

Recepte patrocinada per:

Zoft, trena de brioix

 

Sempre m’ha fascinat la capacitat que tenen els flequers del centre d’Europa de fer productes trenats, característics d’aquelles contrades, així com dels productes jueus de fleca. Això s’explica per la seva tradició de productes, tant de pa com dolços, generalment elaborats en forma de trenes amb la intenció de complicar la preparació, per tal donar-li qualitat al producte.

Tinc un bon amic a Suïssa i sempre, quan he estat a casa seva, ens ofereix, dins la diversitat d’àpats, una trena de brioix de un pes considerable, que van tallant per menjar o fer torrades. Un producte que es pot conservar dins la neveraper a un altre dia.

D’aquesta manera, el producte que he elaborat aquí és una trena d’aquest tipus, de dos pastons i un trenat de quatre que sembla difícil però és molt senzill, un cop agafem la sistemàtica (tal com podeu veure a les imatges del procés d’elaboració). El brioix està fet una mica més ric de mantega i ous del que és habitual.

 

 
  • 1.000 g farina de força
  • 15 g de sal
  • 200 g de mantega
  • 200 g d’ous
  • 150 g de sucre
  • 20 g de mel
  • 100 g de massa mare
  • 400 g de llet
  • 70 g de llevat
  1. Amassar tots el ingredients, menys el sucre i dues terceres parts de la mantega.

  2. Ara, afegir primer la mantega, mentre la massa es va allisant, i, després, el sucre. Deixar reposar en fred, mínim una hora

  3. Dividir en peces de 300 g o 400 g, segons com volem de gran la peça final.

  4. Bolejar i deixar reposar en nevera 20 minuts. Formar barres d’uns 50cm. Deixar a la nevera.

  5. A l’hora de trenar, és important intercalar els caps de cada pastó. Deixar fermentar fins a un 80 % del volum inicial.

  6. Pintar amb ou. Enfornar de 180oCa 200oC, segons forn, de 15 a 18 minuts.